Over ons

De Kroes behoort tot de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van verse maaltijden, maaltijdcomponenten, gebraden snacks en ambachtelijke vleeswaren en salades voor o.a. versgrossiers, foodservice en supermarktorganisaties.

Als landelijke leverancier onderscheiden we ons als een vooruitstrevend, full-service bedrijf dat zich inzet voor eerlijk eten en duurzame productie. We willen meer mensen voorzien van gezonde, ambachtelijke en smaakvolle maaltijden van hoge kwaliteit uit duurzame keukens. En deze ambitie, met respect voor mens, dier en milieu, zorgt voor een divers aanbod kwalitatieve, ambachtelijke producten van topkwaliteit.

Procesefficiency gaat nooit boven productkwaliteit. Daarin blijven we een ambachtelijke keuken waarbij kwaliteit en smaak de belangrijkste uitgangspunten zijn. Wij combineren het gebruik van moderne productietechnieken met dagelijkse verse bereiding van onze kwalitatief hoogwaardige producten. Wij maken daarom bewust geen gebruik van na-pasteurisatie of andere houdbaarheid-verlengende technieken.

Dit gedachtegoed zit in alles wat we doen en waar we voor staan. Altijd en overal. We bereiken dit door:

– Dagvers te koken met verse grondstoffen van lokale telers
– Bewust om te gaan met het gebruik van vet, suiker en zout
– Alle ingrediënten specifiek te kiezen en daarna optimaal te bereiden

Onze sleutelwoorden

Deze bouwstenen zijn de bouwstenen van onze organisatie en staan aan de basis van alle besluiten en processen die we uitvoeren.

Ambacht

Gericht op het samenkomen van ambacht, service en kennis

Duurzaam

Duurzaamheid en vooral verkorte voedselketen met lokale leveranciers

Maatwerk

Een betrouwbare partner die meedenkt, maatwerk biedt en transparant is over het productieproces

Missie

Meer mensen voorzien van smakelijke en gezondere voeding

Kwaliteit

De Kroes heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen smaak maar ook vooral een hygiënische en veilige werkomgeving heeft de hoogste prioriteit naar onze opdrachtgevers, eindgebruikers en eigen medewerkers toe. Daarom zijn voedselveiligheid, strenge keurings- en kwaliteitseisen en het naleven van vaste receptuur specificaties belangrijke controlepunten tijdens het gehele productieproces.

Ons bedrijf is volgens de IFS Food Norm gecertificeerd, waarmee we aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van kwaliteitsborging en voedselveiligheid voldoen. Daarnaast staan we geregistreerd als een erkende productieomgeving door de toekenning van een EG-nummer door de NVWA.

De Kroes is ‘Beter Leven’-gecertificeerd, het keurmerk dat wordt uitgegeven door de Nederlandse Dierenbescherming. Producten die het keurmerk dragen, staan garant voor meer dierenwelzijn en helpen in het streven naar een duurzame vleesindustrie.

Productontwikkeling

Bij het ontwikkelen zijn kwaliteit en smaak uiteraard belangrijke uitgangspunten. Verder hebben wij te maken met consumenten die steeds meer waarde hechten aan een gezonde levensstijl en de daarbij horende gezonde en duurzame voeding. Al sinds enkele jaren maken wij in onze gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke grond-en hulpstoffen. Dit betekent dat in bijna alle gerechten geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen aanwezig zijn. Daarnaast zijn vet- en zoutreductie actuele thema’s welke een grote rol spelen.

Paul van Staveren is door Michelin met 1 ster bekroond en werkt met ons samen op het gebied van productontwikkeling. Zijn jarenlange ervaring in de keuken is een waardevolle aanvulling bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en gerechten die aansluiten op de vraag uit de markt.

Team

Bedrijfsbureau, logistiek, worstmakerij, keuken, Technische Dienst, Kwaliteit, Sales, Marketing. Alle teams hebben zo hun specialisatie en gezamenlijk zetten we ons in om iedere dag smaakvolle en gezonde voeding te produceren.

MVO

De Kroes steunt de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties om een verschil te maken en een bijdrage te leveren aan het waste-verlies in de foodsector. Ontdek

Partners

Sinds 2020 heeft De Kroes twee dochterondernemingen gekregen: De Indische en Multi Catering. Door de bundeling van krachten is het mogelijk een totaal aanbod te bieden aan onze B2B klanten.

Werken bij

We zijn gevestigd in Almere en werken daar met ca. 70 vaste medewerkers. Door de groeiende vraag naar onze producten zijn wij met regelmaat op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende afdelingen.