MVO

Binnen onze gehele organisatie zetten we in op zaken waar we als organisatie de meeste impact op kunnen hebben wanneer we kijken naar duurzaamheid. We proberen zoveel mogelijk onze positieve impact te maximaliseren en de negatieve klimaatimpact te beperken, kijkend naar milieubescherming, circulaire voedselketen ontwikkeling en verantwoorde consumptie en productie ondersteunen.

Meer mensen voorzien van smaakvolle en gezonde voeding

De Kroes steunt de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties om een verschil te maken en een bijdrage te leveren aan het waste-verlies in de foodsector.

SDG's

De Kroes steunt de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties om een verschil te maken en een bijdrage te leveren aan het waste-verlies in de foodsector. Ontdek

Korte ketensamenwerking

Een van de belangrijkste pijlers voor De Kroes is het verkorten van de voedselketen en stimuleren van ketensamenwerking. Door hier een stap vooruit in te zetten zijn wij continue op zoek naar lokale partners voor levering van de grondstoffen van onze producten.

Sinds 2019 is De Kroes partner in de korte keten van Vallei Varken. Dankzij deelname aan het duurzame project wordt de verwaarding van de varkenskarkassen veel eenvoudiger, daalt de kostprijs en zijn we altijd verzekerd van het meest verse product mogelijk.

“Wij geloven in transparante korte ketens. We willen graag vlees betaalbaar houden voor onze klanten. In de samenwerking met Vallei Varken hebben we de mogelijkheid om invloed te hebben in de keten, op het proces en het product. De herkomst en omstandigheden van onze grondstof zijn gewaarborgd”, aldus Peter de Vos – directeur van De Kroes.