Uitreiking Arnhem Rookworststad

GOUD* kwaliteit voor de fijne rookworst van De Kroes

Wederom heeft De Kroes een mooie beker in ontvangst mogen nemen tijdens de 47e editie van de Nationale vakwedstrijd ‘Arnhem Rookworststad’.

Een team van deskundige juryleden keurde onze rookworst fijn op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. In de rubriek Fijne rookworst heeft de rookworst maar liefst 100 van de 100 punten gescoord.

HET SUCCES ACHTER DE ROOKWORST
De worstmakers van De Kroes hebben een speciaal kruidenrecept ontwikkeld waarmee het zorgvuldig samengestelde varkensvlees gemengd wordt. Daarna krijgt het worstdeeg eerst een dag rust. Vervolgens wordt het worstdeeg in een varkensdarm gestopt en met de hand geclipt. Aansluitend hangen we de rookworsten op stokken aan het rookrek en worden ze in de rookkast kort gedroogd en langzaam gerookt.

Aan de onderkant van de rookworst zie je een donkere stip. Dit is een verkleuring op de plek waar vocht en rook tijdens het roken naar beneden druppelen. Hieraan herken je de ambachtelijke wijze van het roken van de rookworsten. In onze speciale rookkast worden de rookworsten op een specifieke temperatuur gerookt op beukenhoutsnippers. Hierdoor ontstaat de specifieke rooksmaak en -geur.

ASSORTIMENT ROOKWORSTEN

 

  • Rookworst fijn  250gr
  • Rookworst grof  250gr
  • Runderrookworst  225gr
  • Rookworst mini hoefijzer  100gr

“Het behalen van de onderscheiding Goud* is een erkenning van de kwaliteit van ons assortiment rookworsten en een erkenning voor het vakmanschap van onze Meester Worstmaker.” – Peter de Vos