LOKALE LEVERANCIERS

Gezonde, dagverse en duurzaam verkregen grondstoffen vormen de basis van onze gerechten. Voor onze gerechten maken wij zo veel mogelijk gebruik van verse groenten van lokale telers. Op deze manier dragen wij bij aan de lokale economie en voorkomen onnodige ‘foodmiles’. Daarnaast werken wij alleen samen met leveranciers die we persoonlijk kennen en goed passen bij het gedachtengoed van De Kroes voor een positieve impact op mens en milieu.

Een van onze partners is Groenteproductie Flevoland uit Dronten. Groenteproductie Flevoland is gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van verse groenten. Groenteproductie Flevoland doet direct zaken met de telers. Wij kennen deze boeren, hun werkwijze en wij weten hoe ze hun producten verzorgen. De producten komen rechtstreeks van het land en worden vers verwerkt bij binnenkomst. Dagelijks leveren zij verse gesneden groenten aan De Kroes. In 2011 heeft De Kroes aan Groenteproductie Flevoland gevraagd of hij groentes uit Flevoland kon leveren voor ons, zo van het land naar GPF voor het snij proces naar de onze productielocatie. In 2012 werd de eerste lokale levering gedaan. Groenteproductie Flevoland is sindsdien vaste leverancier van De Kroes voor verse, lokale groentes. Een aantal telers en leveranciers waar De Kroes mee samenwerkt worden hieronder uitgelicht.

Schaap Holland

Ben Schaap begon in 1964 als tussenhandelaar van boeren naar de industrie. Als een van de pioniers in de polder groeide zijn bedrijf uit naar een compleet productiebedrijf die actief is in de hele aardappelketen. Schaap levert met veelal regionale grondstoffen de beste aardappelen aan De Kroes

Noorland

Noorland werkt met warmtekrachtkoppelingen die elektriciteit, warmte en CO₂ opleveren. De hierbij vrijkomende CO₂ wordt geconsumeerd door de paprikaplanten. Dit maakt het een duurzaam proces van energie produceren

Top Fresh

Top Fresh teelt het wortelras Imperator op ruim 200 hectare in Nederland dat jaarrond wordt geleverd. De leverancier staat voor goede houdbaarheid, hoge smaakbeleving en een mooie kleur van de wortelen

.

Kwekerij Bruins

Witlofkwekerij Bruins is een 2e generatie familiebedrijf waar de nieuwste technieken en teeltmethodes worden toegepast, met veel aandacht voor duurzaamheid. Een kwekerij die zich kan meten met de top van Nederland

Van Liere

In 1970 start de familie Van Liere in Flevoland met het telen van uien. Met al meer als 50 jaar ervaring in de teelt van uien houden ze zich bezig met het duurzaam telen van uien. Het klimaat, watermanagement en de vruchtbare grond zorgen voor uien van de hoogste kwaliteit

Van de Weerd

Pompoen is het hoofdgewas op de boerderij van Van de Weerd, om de bodem gezond te houden wordt er elk jaar een ander gewas verbouwd op het akker. Na het zaaien wordt er regelmatig geschoffeld om onkruid tegen te gaan. Zodra de pompoenen volgroeid zijn worden ze handmatig geoogst

.

Kruijer V.O.F

Jaap Kruijer teelt op zijn akkerbouwbedrijf in Kraggenburg de lekkerste rode en witte kool. Met veel zorg worden de kolen geoogst om te zorgen dat ze niet beschadigen. Op die manier kan de kool erg lang bewaard blijven met behoud van kwaliteit

Zonneheerdt

Zonneheerdt wil met het duurzaam telen van vollegrondsgroenten consumenten laten proeven wat de echte smaak van groenten is. De groenten worden met passie geteeld, zijn smakelijk, kleurrijk en gezond

Van den Belt

Van den Belt Tomaten is een moderne kwekerij in de Koekoekspolder waar milieubewust wordt geteeld. Ziekten en plagen worden zoveel mogelijk bestreden op biologische wijze door het inzetten van natuurlijke vijanden