Ga op reis met wereldse vega gerechten

Steeds meer Nederlanders eten af en toe een dagje vega(n). Plantaardige eiwitten in groenten, peulvruchten, noten, zaden en granen bevatten voldoende voedingsstoffen en zijn goede (gedeeltelijke) vleesvervangers. Door een evenwichtige maaltijd samen te stellen met een groot aandeel groente en plantaardige eiwitten kunnen we laten zien dat je ook voor vega(n)  gerechten bij de versspecialist moet zijn.

Een trend waarvan verwacht wordt dat deze dit jaar verder zijn opmars maakt is het “veganizen” van traditionele gerechten. Dit betekent dat steeds meer klassiekers een vegetarische invulling krijgen. Iedere wereldkeuken heeft zo haar varianten met een rijk aanbod aan smaak, textuur en culinaire prikkels.

  • Heerlijk kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine en kikkererwten. Deze Midden-Oosterse stoof met erwten in tomatenmarinade bevat ontzettend veel vezels en mineralen en zit daarnaast boordevol smaak
  • Chili Sin Carne is het vegan zusje van de bekende Mexicaanse bonenschotel. In plaats van geruld gehakt is het een geheel plantaardig gerecht waar Pulled Oats zorgen voor een vezelige structuur
  • Tempeh Soja uit de Surinaamse keuken zit boordevol smaak doordat de tempeh is gebakken met smaakmakers als hoisin, knoflook, rode peper en zoetzure groenten. Tempeh is gemaakt van sojabonnen, heeft een stevige structuur en boordevol gezonde voedingsstoffen