Hollandse keuken
De Hollandse keuken bestaat voornamelijk uit het gebruik van aardappelen, groenten en vlees en zijn vaak relatief eenvoudig én voedzaam. Voor deze stevige kost werken wij, waar
mogelijk, met producten van lokale telers. Zo komen de koud geschilde, verse Agria aardappelen waar wij mee werken uit de Flevopolder. Dit ras staat bekend om de volle smaak, constante kwaliteit en behoud van structuur, wat het perfect maakt voor onze stamppotten en schotels zoals grootmoeders dat vroeger maakte.
Andijvie stamppot met spek
Andijvie stamppot met spek
Stamppot met andijvie, kruimige aardappelen en mager rookspek
Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot
Stamppot met gesneden boerenkool en kruimige aardappelen
Hutspot
Hutspot
Stamppot met wortel, ui en kruimige aardappelen
Hete bliksem met appel
Hete bliksem met appel
Stamppot met kruimige aardappelen en een combinatie van zoete en zure appels
Rauwe andijviestamppot
Rauwe andijviestamppot
Frisse, knapperige stamppot met verse andijvie en kruimige aardappelen
Spinaziestamppot met kaas
Spinaziestamppot met kaas
Smaakvolle stamppot met spinazie, kruimige aardappelen en blokjes kaas
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Klassieke zuurkoolstamppot met kruimige aardappelen en zuurkool uit het vat
Kipragout paddestoelen
Kipragout paddestoelen
Klassieke ragout van kipfilet, champignons en ui in een romige saus met een vleugje citroen en peterselie
Rundergoulash Hongaarse stijl
Rundergoulash Hongaarse stijl
Rundvlees in een krachtige saus met ui, wortel, paprika, tomaat, knoflook en champignon, gekruid met tijm, komijn en knoflook
Prei balletjesschotel
Prei balletjesschotel
Maaltijdschotel met gekookte krieltjes, prei en gehaktballetjes in een romige kaassaus
Vol au Vent ragout van paddestoelenmix
Vol au Vent ragout van paddestoelenmix
Ragout van kastanjechampignons, ui en bospaddenstoelen in een romige saus met een vleugje witte wijn, mosterd, tijm en peterselie
Runderstoof Limburgse stijl
Runderstoof Limburgse stijl
Zoete stoofpot van rundvlees met zilverui, appelstroop, witte azijn en speculaaskruiden