Gaasterlands Kruiden Varken

De roots van het ‘Friberne’ Kruiden Varken liggen in het Friese Gaasterland. Frievar Varkenshouders, Westfort Vleesproducten, de vleesgroothandel en de slager werken nauw samen onder de naam Friberne. De varkenshouders zorgen ervoor dat het de varkens en biggen aan niets ontbreekt. Hun werkwijze is uniek en gericht op dierwelzijn en duurzaamheid.

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Het vlees van het Gaasterlands Kruiden Varken komt uit een diervriendelijke, korte, gesloten productieketen. De varkenshouders hechten veel waarde aan gezondheid en dierwelzijn waardoor het vlees van uitzonderlijk hoge kwaliteit is. Je proeft dat de Kruidenvarkens een prima leven hebben gehad. De ambachtelijke Friberne vleeswaren onderscheiden zich door een volle, authentieke smaak.

 

Natuurlijk voeFriberne-varkenr

De varkens en biggen eten een speciaal ontwikkelde mix op basis van onder meer eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vlierbessen en kastanje. Het ruwvoer bestaat o.a. uit luzerne, groene snijhaver en klaver. Dit uitgebalanceerde voermengsel prikkelt het maagdarmstelsel van de varkens en is goed voor hun spijsvertering. Ze zijn er dol op!

 

 

 


Diervriendelijk transport

Het transport van de varkens en biggen naar de slachterij wordt zorgvuldig en diervriendelijk voorbereid en verzorgd. Zo wordt het klimaat tijdens het vervoer gelijk gehouden met de temperatuur in de stal. Deze zorgvuldige aandacht leidt tot minder stress bij de dieren en dat levert kwalitatief beter varkensvlees op.